Fastest Car in The World (2008/2009)



These are the most fastest car in the world for the year 2008/2009. Will this year will come out new model  that can erase this record? 

1. This is SSC Ultimate Aero, it may accelerate 257 mph+, 0-60 in 2.7 secs. Twin-Turbo V8 Engine with 1183 hp, base price is $654,400. anyone want?



2. This Bugatti Veyron is second. With acceleration of 253 mph+, 0-60 in 2.5 secs. Aluminum, Narrow Angle W16 Engine with 1001 hp, it base price is $1,444,000. It is the most expensive car that can be driven on usual road.

3.  This look a like Ferrari car is place  on no 3, it is Koenigsegg-ccx. Is it great if we can drive this kind of car..?


4.  Saleen s7 twin-turbo, really great if we are able to drive this car right?
so try ur best in what ever you do...

5. Mclaren f1, suppose they entered the list of the fastest car..  Mclaren was an experience in car making like F1.. WOW!!! great...


6. Ferrari enzo... based on the name, Ferrari was a famous in making stail and great car.. It shows passion and arrogant of the user. i want oneeeee......



7. Jaguar-xj-220. May look usual, but this car can attracted any women who look at it... hehe



8. Pagani zonda f. This black passion was the 8th fastest car in the world. It shows the power, passion and arroganic of the driver.. 


Dont you feel jealous staring on this car?
hahahha go grab one .......

SAPA NAK???



Anyone in  Malaysia that afford to use these car is very lucky. No one in this world as lucky as he is. people can only stares on the shine of your car, with passion you crossing Pak Abu house then roll on his cow shit.. wahahaha

it is an  2009 Lamborghini Gallardo  (LP560-4 Spyder)






tongue twisting

This is most of the words that categorized as longest in the world.. who can pronounce it correctly without a skip... hahahha
pretty tough right!!!

'antidisestablishmentarianism'
it contains 28 letters, meaning
'opposition to the disestablishment of the Church of England'

is that long enough for u, u are wrong because this word  is longer


floccinaucinihilipilification
at 29 characters,
it means 'the act of estimating as worthless'.

this also not long enough, here is much more longer


'pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis'
at 45 characters, meaning ' lung disease'.


But there is a place up in a hill at NEW ZEALAND  that name like this
TAUMATAWHAKATANGIHANGAKOAUAUOTAMATEATURIPUKAKAPIKIMAUNGAHORONUKUPOKAIWHENUAKITANATAHU
it has about 85 character on it.


Make sure your tongue is alright after spelling or pronouncing these words. 



ULAR mkn ulaq


Don't mess with me!! or else your faith gonna turn like this... ahahahahaha (evil laugh) 













Very interesting snake... how the snake gonna shit the snake he ate?
Only GOD knows...

amazing rock balancing


anyone who think they are brave enough, feel free to sit above this rock, or maybe u can sit  below it









amazing huh!?

BENAR TP PELIK...

knp ad benda cmni? anda tentukan sendiri...tension? natural? bangang? real? 
tah la beb, lu pikir la sendiri...


7 people in a bike!! which way they go?



sapo ckp den xdo gigi? Tgk ni ha!! ado kan...


Ada sapa2 brani nk challenge aku ? meh la try sapa smpai dulu...


selamatkah aku andai apa2 berlaku?
'jgn risau ada airbag'...


terrible headache !! a man from India doing his meditation..
who think they brave enough to do this?

kwnku seekor tikus

Do you ever think that enemy can also be your friend. . . do you believe that?
NO???
seeing isn't believing, so watch it..












salam.....










ni gamba baru pasal aku, kitorgnya CHEC '09( Chemical Engineering Challenge). apapun yg berlaku pahit, manis, masin n kelat sumanya dh berlalu.. so harap yg menang akan terus baiki diri dan yg kurang bernasib baik sila cuba lg tahun hadapan... huhu

5 perkara

5 Perkara Yang Kita Mahukan

lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkn  


1:wajah yang cantik

2:duit yang banyak

3:kesihatan yang baik

4:anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita

5:tidur yang nenyak tanpa ganguan


senang jer untuk mendapatkannya hanya beberapa minit setiap hari :
NABI MUHAMMAD S.A.W bersabda


siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat

dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan
badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg
bermanfaat

dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang
nyenyak

sampaikanlah daripada NABI MUHAMMAD S.A.W itu walaupun satu ayat

PENAT SEYHHHHH !!





Arini patut aku ada game badminton tp perlawanan terpaksa ditunda ke minggu hadapan kerana tindakan pengurusan pihak U yg menidakkan kesahihan kebenaran yg telah diberi. then, ramai la studen yg merungut, xkurang jgk yg protes. bayangkan la rasanya budak2 yg menguruskan badminton dh dberi hak tuk adakan game badminton kt pusat sukan tu tp last2 ad plak game lain, diorg guna bnyk court, so xdpt la nk main hari ni. rasa xpuas ati gk, tp aku bsyukur la sbb kaki aku sakit la plak arini sbb smlm main bola cm x igt hahaha.... xpe la tu cita lain, so arini aku jd adhock tuk perlawanan futsal jela.. first tu mcm kekok gk sbb first time nk bwt announcement cmni, tp lama2 jd nk cakap je plak.. hahaha
ha! ok, akunya genk main gk, aku je xmain sbb kurang terrerr compare ngan mmbe2 aku yg lain. so aku stay jd adhock jela sambil bg sokongan kt luar padang.. first match My Team menang besar, 5-0. huhuhu bangga gila aku ngan mmbe2 aku, bayangkan la diorang main lambat sbb ad hal ngan pasukan first diorg lawan ni tp leyh gk menang. pastu second game My team kalah la plak, 1-0. xtau la mna salahnya sbb rasanya team yg genk aku lawan tu xla power sgt, maybe ad sikit salah paham kot ngan mmbe2 aku ni.. last game My Team ni pon diorg kalah, 1-0. 

SAYANG IBU

Mungkin cita ni dh ramai yg denga, tp aku rasa xsalah utk aku ulang sebagai pedoman utk aku & kwn2 aku suma. Kisahnya bermula apabila seorang anak mendapatkan ibunya yang menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:
 1) Tolong pergi kedai : RM4.00
 2) Tolong jaga adik : RM4.00
 3) Tolong buang sampah:RM1.00
 4) Tolong kemas bilik : RM2.00
 5) Tolong siram bunga : RM3.00
 6) Tolong sapu sampah : RM3.00
  Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
 1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
 2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
 3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
 4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
 5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu - PERCUMA
 Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis 'Telah Dibayar' pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Oleh itu haruslah kita berbangga kerana masih mempunyai ibu utk kita berkasih sayang, hargailah ibu kita kerana pengorbanan yg mereka lakukan amatlah besar. mereka tidak mengharapkan balasan, namun mereka mahu melihat pengorbanan mereka berbaloi, anak mereka berjaya, menjadi insan berguna. sentiasalah kita berdo'a agar mereka sentiasa sihat sejahtera. bg mereka yg kurang bernasib baik dgn ketiadaan bonda tercinta, fahamilah, mereka juga mahukan yg terbaik untuk anda. sentiasalah panjatkan do'a agar roh mereka aman disana. Sayangilah IBUmu lebih dari insan lain.. sesungguhnya syurga dibawah telapak kaki ibu, setiap titisan air mata ibu yg mengalir keluar kerana perbuatan derhaka akan dihitung di akhirat kelak dan dberi balasan yg amat pedih. 

IBU.. ampuni lah dosa anakmu ini, 
anakmu ini bnyk berdosa kpdmu IBU
IBU, redhailah setiap langkahmu membawaku semasa dlm perutmu
berkatilah setiap titis susu yg mengalir dari tubuhmu utk ankmu ini, IBU
IBU, kaulah ratu hatiku...

KALAHHHHH






Nk cita ni sedih sgt, pas Hafiz Hasyim menang beberapa tahun lalu Malaysia semakin ketandusan piala berprestij seperti piala All England. Hari ini perlawanan akhir perseorangan All England yg melihatkan ank muda Malaysia Datuk Lee Chong Wei menentang Lin Dan dr China. Nmpknya badi Olimpik masih melekat pd  Datuk LCW apabila beliau masih belum dpt menewaskn pemain No. 2 dunia itu. Ini menunjukkan kedudukan tidak membawa erti sebenar apabila acap kali Datuk LCW kalah kpd Lin Dan yg baru sahaja menjalani latihan ala ketenteraan. Namun latihan tersebut sedikit pun tidak menggoyahkan semangat beliau utk menegukir kejayaan. Datuk LCW yg sebelum itu mengalahkan Taufik Hidayat berhadapan masalah apabila beliau terpaksa bekerja keras utk membalas pukulan Lin Dan. Datuk LCw tewas set pertama dgn 19-21, set kdua 12-21 dlm msa 41 minit. Ini merupakan kemenangan ke 4 dlm All England drpd 6 tahun kebelakangan ini. Kemenangan ini telah melebarkan jurang pertemuan mereka kpd 2 kemenangan oleh Datuk LCW dan 8 kemenangan kpd Lin Dan. Kekecewaan jelas terpangpang di wajah LCW namun menjinakkan Lin Dan adalah perkara yg hampir mustahil kerana berbagai2 faktor yg dmiliki oleh Lin Dan menyebabkan beliau menjadi pemain favorite.  Beliau memiliki pakej lengkap utk bergelar juara. Melihat kepada saiz, dpt dilihat perbezaan yg agak ketara berbanding LCW, dan ketahanan Lin Dan agak tinggi berbanding LCW yg kelihatan cepat penat . 
Mgkn faktor ini dpt diatasi dgn bijak oleh teknik jurulatih yg lebih mantap agar dpt mengatasi Lin Dan & pemain2 dari China suatu hari nnt. 

Sama2 lah kita berdo'a & memberi sokongan kpd pemain2 Malaysia...
'MALAYSIA ! BOLEHHHHHHH '
'MALAYSIA BOLEHHHHHHHHH'

RENUNGKNLAH.......


 Andai Malaysia diserang seperti negara Islam yang lain....  Ketika rakyat Islam Bosnia disembelih oleh para militari Serb, pada malam sebelumnya mereka hidup seperti biasa dan tidak pernah terlintas bahawa keesokan harinya akan bermulanya hari celaka bagi mereka. Jadi, untuk sejenak cuba kita berfikir dalam bentuk reverse engineering iaitu: Bagaimana jika kita yang diserang oleh kuasa kuffar seperti negara Islam lain? MALAYSIA DISERANG ??? untuk menanam kesedaran ke atas orang Melayu Yang Mudah Lupa. (Melayu Mudah Lupa kata mantan TUN Mahathir) Amerika menyatakan Malaysia sarang pengganas.. ada pejuang Hizbullah terlepas ke malaysia ...lalu menghantar Kapal Perang Pesawatnya (CARRIER) di Selat Melaka dan di Laut China Selatan. Menghantar kapal selam nuklearnya dgn muatan peluru berpandu membawa armada tentera untuk menyerang MALAYSIA ... Yahudi laknatullah menyuruh negara berhampiran dengan Malaysia yang merupakan sekutu rapatnya Singapura di selatan, Thailand di Utara dan Philipina di Timur menyerang Malaysia dengan alasan memburu pengganas al-Qaeda atau Hizbullah sama seperti alasan Israel menyerang Lubnan dan Palestin. Walaupun Malaysia cakap Malaysia negara bebas  Kedah....Pasukan Darat tentera Bersekutu mara dari bahagian Utara... tentera bersekutu semakin dekat dengan rumah anda... menentang pintu rumah anda....anda bersama dengan Isteri yang sarat mengandung dan 3 orang anak ketakutan dalam rumah... Tentera bersekutu memperkosa anak perempuan yang pengganas tentera Kuffar tetap menyerang malaysia jugak sama seperti mereka menyerang Iraq kerana mereka dakwa Iraq ada senjata pemusnah, Afghanistan ada Pengganas Taliban, Lubnan ada Pengganas Hibullah dan Malaysia ada Pengganas Jemaah Islamiah. Malaysia tetap mempertahankan Malaysia ini tidak ada pengganas tetapi suara kita tidak dihiraukan sama seperti mereka tidak hiraukan Afghanistan , Iraq , Lubnan dan Palestin. Sebelum tiba saat MALAYSIA DISERANG ini, orang2 yang kaya-raya... mereka semua cabut lari ke keluar negara dengan jet dan pesawat peribadi masing-masing. Mereka ada duit untuk cari perlindungan di luar negara. Tinggallah umat Islam yang miskin hina ini di negara sendiri, menunggu masa untuk diserang oleh tentera Kuffar Amerika dan sekutunya. Khalifah Ali Abi Thalib... Khalifah Khalid Al-Walid... Khalifah Salahuddin Al-Ayubbi... sanggup berada dibarisan hadapan berdepan musuh-musuh Islam. SAAT Peperangan bermula.... Tempat yang mula-mula sekali dibom adalah Putrajaya,diikuti negeri-negeri lain. Amerika dan Sekutunya mengebom...melancar peluru berpandu... membedil...menembak Rakyat Malaysia ... mereka membunuh Orang tua... perempuan dan Anak-anak kecil orang melayu islam kita...sama seperti Yahudi menembak dan membunuh rakyat Lubnan yang tak berdosa!!! Amerika dan sekutunya menyerang MALAYSIA secara besar-besaran. Apabila selesai pesawat pejuang di Selat Melaka mengebom Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Kuala Lumpur . Datang lagi pesawat musuh silih berganti..... Apabila selesai pesawat pejuang di laut China Selatan mengebom Kelantan, Terengganu, Pahang....datang lagi pesawat musuh silih berganti...Johor pula dibedil dengan peluru berpandu jarak sederhana Singapura... diserang dengan jet-jet pejuang Singapura yang sentiasa melalui ruang udaranya... menghujani bom-bom dan roket...kemudian Johor dan negeri sembilan dapat ditawan tentera musuh. Anda di berada diberusia 12 tahun anda depan mata anda...sebagaimana tentera Sebia memperkosa umat Islam Bosnia ...muncung senapang ditujukan di kepala anda... Anak perempuan kesayangan anda yang anda bawak masa jamuan Raya 2006...diajukan muncung senapang... DAMMMMMM...anak kesayangan anda mati ditembak oleh tentera bersekutu... Sebelum ini anda melihat anak umat islam Lubnan, Palestin mati ditembak.. anda tidak mempunyai perasaan apa-apa... sekarang berlaku kepada diri sendiri... baru tahu perasaan sedih anak mati ditembak di depan mata..... Anda menangis ketakutan.... Tentera bersekutu merampas Isteri anda yang sarat mengandung, dibawa menaiki trak...untuk dijadikan habuan tentera dalam kem. Anda dipukul separuh mati oleh tentera bersekutu meninggalkan anda patah riuk berlumuran darah. Anda sangka anda sudah mati....tetapi umur anda masih panjang....anda masih hidup...anda merangkak menuju ke hutan berhampiran disebuah bukit untuk menyembunyikan diri.... Anda mengalirkan air mata... INGAT AKAN ALLAH.... Ujian peperangan berlaku didepan mata anda sekarang. Anda sebelum ini tidak pernah terlintas dengan peperangan. Kita sering disogokkan negara kita aman, tiada peperangan, tiada pertumpahan darah tiba-tiba hari ini diuji berlaku peperangan. Anak perempuan diperkosa dan dibunuh didepan mata... Anak kecil ditembak didepan mata... Isteri dirampas untuk diperkosa.... didepan mata!!!! kawan-kawan...sahabat taulan... ramai yang terkorban.. dan tidak kurang juga yang cedera parahh.. Dipuncak bukit anda melihat kampung halaman anda terbakar. Mayat orang Islam bergelimpangan mati terutama golongan orang tua dan kanak-kanak yang tidak sempat melarikan diri...mereka tidak bernasib baik seperti anda... Diatas bukit itu juga...anda melihat beribu-ribu Tentera bersekutu berkumpul untuk membunuh dan menembak saki-baki orang Islam yang masih selamat... mengeledah setiap ruang yang ada untuk memburu Al-Qaeda, Hizbullah atau Jemaah Islamiah... tetapi umat Islam lain yang jadi mangsa... Sementara menunggu sakaratul maut menjemput anda apabila anda tersua dengan Tentera bersekutu nanti.... Apa yang anda Harapkan pada masa itu???? Tiada perkara lain yang anda harapkan kecuali... BANTUAN ALLAH.... BANTUAN TENTERA UNTUK MEMBELA AGAMA ALLAH... ANDA MENGHARAPKAN UMAT ISLAM DARI NEGARA LAIN MEMBERI BANTUAN KETENTERAAN KEPADA MALAYSIA ... ANDA MENGHARAPKAN SAUDARA SEAGAMA DENGAN ANDA MELINDUNGI ANDA DARIPADA SERANGAN TENTERA KUFFAR!!!! ANDA MENGHARAPKAN BANTUAN TENTERA JIHAD FI SABILILLAH DARIPADA INDONESIA,SELATAN THAILAND, PAKISTAN,DAN NEGARA OIC YANG LAIN.....BAGI MELAWAN TENTERA PENCEROBOH BUMI MALAYSIA INI...... Tetapi tunggu punya tunggu.... bantuan ketenteraan tidak kunjung tiba...

Mahukah negara kita yg tercinta ini dilanda tragedi seumpama yg berlaku terhadap saudara2 seagama kita di Asia Barat? KITALAH sbg belia yg harus mengekalkan keamanan yg ad ini dgn bersungguh-sungguh supaya kita tidak di tindas negara luar. Adakah ap yg kita kecapi selami ini sudah cukup aman, lihatlah sekeliling anda ap yg berlaku di MALAYSIA tercinta kita, negara semakin dihimpit pelbagai masalah yg dtgnya dr pelbagai, rusuhan, ketidakpuasan hati dikalangan orang yg menggelar dri mereka pemimpin menjadi2. 
Oleh itu kita haruslah kembali ke pangkal jalan, mengikut sunnah serta ajaran agama agar kita dpt membantu pemimpin utk mengekalkan kemerdekaan yg kita miliki. Smoga ALLAH sentiasa merahmati & meredhai umat ISLAM diseluruh dunia khasnya & MALAYSIA amnya

jom tension



Arini aku dpt rest sikit, sblm ni serius aku tired gile ngan suma keja2 yg blambak2...tuu la skali btangguh2 kerja, bwt last minute, cmni la jdny.. kerja xbkualiti, harap org lain.. tp cmtu la kdg2 tuk survive kt U ni.. bkn nk ckp suma bdk U cm aku tp kbanyakan.. suma ni sbb dri sndri la, klao ad tekad nk berjaya ptut ad inisiatif tuk selesaikn suma kerja tu on time, tp aku? hampeh!! hehe
pastu smlm aku ad test kul 6-8, aku xsempat nk stady sgt sbb nk focus presentation Process. teruk gk la aku rasa test aku smlm, mcm nk kuar awal je.. tp aku bantai je la...
hahaha bak kata Prof. Noh Nyata, Gorengnology..
huhuhu
pasal presentation aku, aku mmg xpuas ati sbb psediaan xcukup sgt, dh la aku gi UIAM so masa tok aku bwt presentation tu just 1 2 hari je... pastu tajuk pon leyh tahan la jugak. pas kami present tu, lecturer jd hangin sbb dia tau kualiti kerja tu mmg xbsedia sgt. so dia tny mcm2 smpai xterjawab.. padan muka kami sbb bwt kerja last minit.. aku igt time kt UIAM tu aku bole la bwt kerja sikit, last2 padat la plak diorg punya tentative.. 
lab report pon aku anta smlm. huhu  
slmt la isnin ni cuti, so ad la sikit masa tuk aku rest sikit..
ha!! ad lg mlm td aku gi main badminton, penat seyh...
aku main double ngan housemate aku. mula2 aku tgk court suma full pastu aku ngan mmbe aku, AJ, tgu la jap pastu ad court kosong tp xda net.. so kitorg pon main la pukul2..
tgu punya tgu ad la satu court kosong sbb ad mamat ngan dia tu dh xlarat kot. so aku msk la ngan AJ, tah mcm mna ad minah n  mamat ni dtg msk skali.. aku igt nk kuar tp diorg ajk main skali, so aku join la..
first tu aku team ngan minah ni, dua set kitorg main, kalah lwn aku kwn aku tu n mamat tu. pastu aku genk ngan AJ, kitorang kalah gk.. ahahaha aku ni kuat bpeluh la, smpai msk dlm mata peluh. pedih gila !! sbb tu kdg2 aku xnmpk bola. hahahaha

ap2 pon bg aku minah tu power gk la, aku ngan AJ sbenanya dh penat sbb main kt court lain sblm tu. walaupon kalah tp kitorg enjoy la main. huhu
skng ni aku dh sakit blkg la plak.hahhaha